Čokoláda Michel Cluizel Mokaya Bio 66%

Neohodnoceno
129 Kč
Skladem (3 ks)

Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému čokoládovému vyvrcholení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 66% Tato jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí je připravena z kakaových bobů pěstovaných na plantáži Mokaya v oblasti Chiapas v Mexiku. Kakaové boby jsou v bio kvalitě. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-). Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas - kolébce pěstování kakaa. Téměř před dvěma tisíci lety, si Moakyové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužníny a bobů - první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“ Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“  stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“ zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“ stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“ Složení: kakao z plantáže Mokaya, třtinový cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku. Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003. Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo cukru řepného, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata, a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: