Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Noir 65%

Neohodnoceno
129 Kč
Skladem (3 ks)

Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Noir Criollo 65% Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Probleskuje květový nektar, ale když ho tam člověk záměrně hledá, tak ho ne a ne najít. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru a pěstuje kakaové boby variety Criollo. Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003 stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“ zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008 ​Složení: kakao z plantáže Mangaro, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku. Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo cukru řepného, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata, a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii. Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: